..

Wednesday, March 18, 2009

dulu

Aku rindu zaman dulu
Dulu msa spm, slalu lepak kt clas sebelah sbb boring dgn class sndri,
Penta sc asik pulun nk stadi je. Bila prep, sunyi sepi jadinya sbb sume duk ngadap buku..
Bosan tau. So lari ke tmpat lain yg boleh buat bsg.Smpaikan satu tahap aku kena blajar thanawi skali sbb xsmpat nk lari ustz dh msuk. Seb baik tudung melepasi sistem piawai,.Boleh la mengaku clas agama kn.hehe.Bila nk dekat sgt spm br la insaf..terpaksa lekat di clas sndri yg sunyi sepi itew nk dpt kn feel keinsafan tuk spm..haha

Dulu msa 1st year, aku ajak 5 serangkai (wa, minah, nas, najwa) extend beramai2 semata2 xnk amik paper MAA 101.terukkan =p gerun sgt dgn paper tu. pd hal kalo dak math ni la paper yg plg sng kn..huhu. budget nk rilek2 je amik paper sket2 n boleh score. tp xsangka aku belasah jgak msa 1st yr n hasilnya dpt C+.nyawa2 ikan je tu. Tp kira ok la tu kn xyah kscp..hehe..so dgn bangganya dpt grad ontime.

Dulu msa dh final yr, smngt berkobar2 ajak 5 serangkai itew buat master kt usm sbb xnk bepisah. Tp at last, aku sorg je yg belot..hehe..maaf ye. Sgt frust dgn FYP, smngt nk mencr kerja mengatasi master. Penah jgak plan dgn minah nk lari dr bio n nk amik IT, tp nmpk gayanye cik min sorg yg berjaya lari. Diorg xberjaya nk pujuk aku smbg smpai la aku end up dgn kpli. But i luv it, kerja yg aku rsa sesuai dgn jiwa aku. Cuma hidup agak tertekan bila hidup dekat maktab ni. Rsanya lg teruk kalo nk compare dgn U. Keje sek xpenah nk abes. Seb baik la setahun je..Sbr2! But guys, sbnrnye aura master tu tetiba dtg msa aku nk daftar kpli.ngada2 kn..n skang pon aura tu menjd2..doa2 kn la ye smoga smngt tu trus ade.. nk jgak ikut jejak kwn2. status bibik msti diupgradekn..hehe

yeah aku sgt sukakan yg DULU, rindu kn yg dulu. Bila ingt2 blk, boleh gelak mcm penyu tau..Sblm tdo msti golek2 dgr lagu ‘ayu’ VE. Msg2 tersyok sndri bila part baju kurung putih tu kn. Haha..Wlaupun hidup agak kacau bilau, tp dulu boleh lari men squash menghentam dinding yg xbesalah itew. Boleh larikan hp ke tekun. Boleh gunakn azli p tgk laut=).Tp sekarang, makin keliru n xtahu dibuatnya. Sbb tu aku rindukn yg duLu.




10 comments:

Anonymous said...

hahaha...meh aku jd or 1st komen...hmm no komen la...:-)

stario said...

hahaha...meh aku jd or 1st komen...hmm no komen la...:-)

Am said...

kata 5 serangkai, kenapa gambar suma 4 serangkai jer (kecuali gambar topi).

BTW, kalkulus pun paper ketakutan budak maths la..
Tapi kitorang kena la kontrol macho dengan bebudak yg amik MAA kan..

Siti Nasuha Hamzah said...

huhuh touching2 aku pun rindu yang DULU....

aku suka part ketakutan MAA tuh..tapi aku rasa hang berjaya workout till get C+ pun sebb ada pengangkin kan...abg hang la konon nye (zAINUDIN aRSHAD)..hehhEHE

aMRI bab gambar sume 3 jer tuh...erm no comment, my b sorang lagi tuh jadik cmera man kot..kottt... tapi gambar topi tuh aku suka...heheh 4 menjadik 5...

along said...

ek elleh mak su...
jiwang tu..
karangan dulu sure score A ek...
kuang..kuang..kuang...

cIk iNa said...

stario: seb baik no komen. tp bro, u r the most bachelor yg bnyk tlg kami tau.thnx..
Kuasa nas pun kalah sbb godaan tuk tunaikan impian aku lg power.hehe

Am: Rsanye nas dh jwb soalan tuh. Mmg ssh kami nk dpt gmbr berlima=)

Ic.akhirnya rahsia terbongkar.pttla dak math sume macho2 ye..haha.
kami yg dr skul len ni hanya mampu kontrol ayu je la.=p

cIk iNa said...

Siti Nasuha Hamzah: Haha nas..mmg keji..bkn sbb tuh, tp sbb GUNA msuk grup aku tuk asgment. Smpai skang nama dia lekat dlm hp 'Guna MAA'

along: jiwang ke.xde makna nye la.kalo jiwang pun mst sbb blaja dari kamu la.. sbb I punya b.m dpt B4 je.hehe.kantoi

Mohd Taufik said...

hmm....rasanya 2nd pic dgn gamba grad je yg btul2 4 pax....yg len tu mmg 5 pax..

Haih...cik kiah oo cik kiah. Yg lepas usah dikenang, simpan jd mimpi indah :P

missdream said...

baru sempat nk komen...hehe..best dulu2...skrg ni xde geng yg gile cm korang lagi...hahahaha!!! ada org nk incharge gathering kita kan,so bleh le lepak sm2 lg...

syafidatul said...

time masa usm dulu mmg best..
masa 1st year mmg best berlima,ke mana-mana mmg lima serangkai. bila second year sebab dah ada major, makin susah la untuk berjumpa, dah takde lagi subjek yang kita boleh berebut-rebut datang awal nak cop seat depan sekali macam masa 1st year padahal satu kelas dah tau pun mmg yang depan skl tu tuk geng lima serankai ni.

aku mmg ingat lg cdgn gila ina utk extend sbb nak amik MAA tp cdgn nya ditolak, soryla ina, walaupun kau CEO group kita tp suara majoriti masih dipakai

pasal gambar mmg susah nak dapat berlima sbb kitorg smua xde stand tuk camera so sorg kena la berkorban tuk menjadi camera man ni pun hanya tuk gambar yang topi and gambar yang berbaju merah sbb tiga gmbr yg lain mmg kami berempat (sbb sorg lg tu asyik MIA jer)
gambar yang topi tu pun sbnrnya trick jer..sbb satu lg topi xberkepala sbb tuan punya kepala kena jadi camera man

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...