..

Sunday, April 26, 2009

retaiNer

Ari ni tetiba mencari retainer yang telah sekian lama aku xpakai. Naseb baik jumpa balik. Gate kt gigi tengah aku dh terbukak balik. Aku xkesah pon sgt sbb dh penat hal gigi x sudah2 dari kecik. Dulu pon aku sgt bermasalah kalo nk p jumpa dentist. Tiap kali nk p klinik gigi msti dpt hadiah dari mak yan dulu. Kalo x jgn harap la aku nk follow. Ngada2 kn. Ye la mau xgerun, tiap kali pegi msti nk tayang jarum besi besar gajah tuh. Tak de motivate langsung.cover2 la sket kot ye pon nak bangga diri dh berjaya menjadi doctor gigi yang aku gerun.

Ni pon smngt pakai retainer sbb azua dh mengeji. Ayat pedas dia “aku xsabar nk jumpa ko, nk tgk gigi yg dh jarang tuh”..Cit.Tp series mmg dh lg teruk dr asal. Sbbnya aku sgt rajin mls pakai bende alah tuh. Lg pon aku dgn sesuka ati stop kn treatment ortho. Sepatutnya ada lg appointment dgn doctor. Tp aku pon dh naik bosan nk kena jmpa dctor sejak f.5-final yr. Sampai dh naik hafal term2 dentist dgn nurse dia..huhu..Menunggu turn satu hal.mmg la sgt2 lembab + lambat. So xpayah pegi. Biar gigi jarang balik.hehe. So kepada sesiapa yg berminat nk mengikut jejak betty @ menerima rawatan orthodontic, fikir 100x. Aku dh serik menahan sakit tp xde la smpai masuk wad kn=p

Wish for dis raya. Harap2 gigi aku xbuat hal. Tiap kali nk raya msti penyakit mengada2 dia datang. Penah raya 2tahun lepas aku xpegi semayang gara-gara sakit gigi.huh..sgt2 tensen sbb xdpt nk rasa nikmat kuih raya masa tuh. Sepatutnya gigi tu kena tampal tp the problem is service yg sgt lembab itew, sampai skarang gigi aku tak di service. Bukan sengaja xnk pegi service tp hospital yg sgt2 mengada2 dari patien. Bnyk gile appointment tp treatment xjalan jgak.. Mls. Biar aku jd doctor sndri. Gigi aku pn so far Alhamdullilah dorman buat msa sekarang. NNt la ada msa aku p service k=)

3 comments:

dijahsaad said...

Heheh, akak pun dulu pakai retainer. Penak pakai braces kejap masa buat masters..Gila sakit! Pastu habis semua gigi2 yg sehat walafiat dicabut - untuk memudahkan penarikan gigi..hukkkksss
serik!

along said...

nak buat camner....dah memang keturunan gigi jarang...kuang..kuang...tp dlm family mmg terserlah betoi gigi cik na tue...

cIk iNa said...

dijahsaad: kejap?sy berwajah betty almost 4 yrs.br merasaa pakai retainer kak.huhu..mmg seksa jiwa raga kn =p

along: jarang2 pon stok ini la yg plg comel kan.hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...