..

Tuesday, September 12, 2006

welcome back...hv a new life

bleh  plak aku patah blk drp nk basuh kain..tetibe lagu once  dealova ni nyebuk..heheh..drop jap nk dgr lagu nih..sambil2 tu teingat blog aku ni yg agak lame jgak rasenye aku x jenguk..erm...now aku nk going back to zmn dulu2 akula..i miss it..hepi je xder mslah...aku dh penat,mmg penat sgt..xlarat dh dgn sume2 nih..pening...huhuhu...skang ni aku suke sgt duk lab..ntahla..rasenye klu duk dlm tu dpt lupe mslh yg ader..x pk dh ape yg jd kt luar..n 1 more thing sbnrnye,aku dh bejaya cr sumber inspirasi kat lab ..hehehe..lg la x kesah duk lame mane pn dlm tempat yg memboringkan tu..





mase kecik aku tak penah faham cinta tu apa. cinta tu rasa dia macam mana. apa yang orang buat bila bercinta.now.. aku dh ckup matang tuk explore sume tu(matang ke?;P) wat love is about... barulah perasaan tu datang secara semulajadi. barulah aku dapat bezakan apa itu cinta monyet dengan true love. tak payah sebok bertanya n bukak buku tengok apa erti cinta sebenar sebab smua tu kita akan rasakan sendiri, faham sendiri.namum hakikatnya bila aku pikir2 balik, love is nothing. melainkan hanyalah suatu perasaan ingin menyayangi dan ingin disayangi. cinta fitrah tuhan, siapa kita untuk nafikan. cinta pada hakikatnya suatu yang suci, aku rasa smua orang tau. tapi tak harus digunakan pada jalan yang salah. andai cinta dilakar atas lembaran yang halal, pasti hasilnya suatu karya agung yang tak ternilai.



jap weh..terase nk bunga2 jap pagi2 nih..jgn gelak eh...



kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah,tetpi ia terlalu manis untuk dikenang.Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.Andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan,lebih baik cinta itu tak pernah hadir.Kecewa becinta bukan bermakna dunia sudah beakhir.MAsa depan yang cerah bedasarkan pada masa yg lalu yang telah dilupakan.Ape yg penting pecayalah,hidup ini indah jika kita tahu menghargainya,tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa.....'tp mcm ader sumting rong je ayat nih..pk sndiri la..'



6 comments:

Min said...

sumber aspirasi konon??ceh,syok sangat la tu....nak jadi geng ulat buku gak kerrr?!!!huahaaa...memberku dah berimpian nk jadi ulat buku plak...welcome back !

iNa said...

lets join da club..come2...heheeh

Lutfi Amri said...

Jiwang... Tak tahan,..

sUhAiL said...

tolong!!!!!! tolong!!!!!! ada orang jiwang kat sini......jiwang karatzzzz.
akhirnya ko temui jugak erti cinta....hehehehe
jgn lupe jemput makan nasi minyak ek .. heheheheh

izaidah khairan said...

powernye ayat about love...rasa sedap macam biskut chipsmore

YonG said...

pergh..matang abt luv nampak..ha3..sapa smbr inspirasi ko..kih3..wt ever janji ko happy.aku suka ayat"andai cinta dilakar atas lembaran y halal...n bla9999.."maksud mendalam..k.cau cin cau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...