..

Saturday, February 7, 2009

LomPat kAtak

Semalam otw nk blk kuala punya la bnyak roblock dan bertambah lah jgak populasi pakcik polis yg xsemyg jumaat. (ada rukhsah kot sbb kerja)huhu..n mostly ym duk tnya amacam kuala? Camry kena lelong la pas ni.. boleh plak jd bahan lawak benda cm ni. Air mata aku pn tiba2 duk bergenang dlm kereta bila baca banner “Mlm MUNAJAT bersama tn guru nik aziz di kediaman MB perak” untuk bantahan penubuhan kerajaan dan mb baru.

Teringat IR. NIZAR yg sgt low profile, yg boleh berkhutbah n jd imam dlm masjid .Kagum gile dgn kebolehan dia tuh.(berangan nk mcm tu boleh =p) Dgr cite dia penah jd best student kt Aston Uni dulu. Sgt2 sensitip n tersentuh gile msa baca banner tuh. Pd hal x p mengundi pon ari tu ( bukan xnk, tp nama xde dlm sistem.rsa nya mcm dh daftar.hehe).

Aku yg xberapa nk amik port sgt pasal politik ni pon terasa bahang dia sbb drama yg diorg main ni sgt2 keji. Ok fine, xde undang2 yg melarang org nk keluar parti, lompat melompat n so on , tp drama yg diorg saja reka/ xsengaja/mmg disengajakan/ ni berpada2 la sket weh. Bg sesetengah pihak may be ini satu perubahan yg agak baik tp cara ambil alih tu sgt2 jijik. Kalau betul diorg gentlemen apsal xbuat pilihan raya baru.
Biar rakyat yg memilih. Mana pegi demokrasi ntah. Tp bila suara minoriti dh xada kuasa just think positif je la. For me, tuk jangka masa panjang they are not safety anymore. Boleh bangga tersenyum buat msa ni tp jgn smpai terjun bangunan msa 4-5 thn akan dtg sudah..even suka melompat-lompat pon kn=). Rakyat skang sume dh bijak pandai, educated, dh pandai menilai mana baik mana tidak. So just wait n see.

Ha tu la dulu masa kecik ko xnk main lompat puas2, skang bila dh tua , bila dh ada power, bila dh rasa tamak haloba, bila dh nk gila kuasa br nk tergedik2 melompat. Ups teremo la plak.Maaf ye=)

4 comments:

adik said...

oit...
makyang pegi ke
kuala ari tue....
heeee...
adik pon terkezot....
tngok brite mlm tue...

cIk iNa said...

adik: aii budak bawah umo pun layan.smngt btul la dik.ish3.=)

Mahadi said...

Pemerhati dari jauh ini juga amat terasa atas apa yg berlaku...

NauFaLhaziQ said...

ye..kuasa rakyat telah dirampas dengan cara yg sangat hina oleh REJIM BN..Raja hanya menjadi boneka kepada permainan politik oleh Malaun Najib dan kuncu2nya..kembalikan Hak Rakyat!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...